职业培训教育网

2017年国家公务员考试网上辅导火爆热招中
报名、查分信息【免费】短信提醒服务
职业培训教育网荣获“十大网络教育机构”
高清课件、手机移动课堂全新体验

2010年报关员考试报关英语备考习题(2)

2010-02-24 13:41 【 】【我要纠错】  来源:

2010年报关员考试报关英语备考习题(2)

  1. The customs may "withhold" the goods connected with the smuggling cases. The word "withhold" has the similar meaning of the following words except_____ .

  A. keep back

  B. detain

  C. refuse to give

  D. refund

  2.The Customs will not ______the restricted goods unless an import or export license is obtained

  A. clear

  B. release

  C. sell

  D. buy

  3.The operation of the storage, processing and assembling of the bonded goods and consignment sales should be approved by and registered _______the Customs.

  A. For

  B. by

  C. from

  D. With

  4.The goods which are carried into and out of the territory by the same vessel or aircraft are defined as_______.

  A. transit goods

  B. transshipment goods

  C. through goods

  D. import and export goods

  5.the goods which have entered the territory, approved by the Customs as items for which no formalities are performed in the way of duty payment, and will be reshipped out of the territory after being stored, processed or assembled in the territory are defined as _______.

  A. bonded goods

  B. Through goods

  C. Transshipment goods

  D. Transit goods

  6.In duty calculation, in case the CIF price of imports is in terms of foreign currency, it shall be converted into_______.

  A. another foreign currency quoted

  B. RMB at buying price quoted

  C. RMB at selling price quoted

  D. RMB at the middle price between the buying and selling prices quoted

  7.In case Customs duties are short—levied or not levied on import or export, the Customs may, within _____after the date of payment of Customs duties or the date of release of the goods, recover the amount of Customs duties short—levied or not levied.

  A. Six months

  B. One year

  C. two years

  D. four years

  8.Any dispute arising from duty payment between the auditee and the Customs should be dealt with in accordance with the provision laid down in the______.

  A. Regulations on Customs External Auditing of the People’s Republic of China

  B. Customs law of the People’s Republic of China

  C. Regulations on Import and Export Tariff of the People’s Republic of China

  D. Both B and C

  9.Colombo is one of the port cities of______.

  A. Sri Lanka

  B. India

  C. Malaysia

  D. Iran

  10.The seller should guarantee that the commodities comply _____the quality, specification and performance as stipulated in the contract.

  A. for

  B. in

  C. to

  D. With

  11.In the foreign trade business, the payment is always made by L/C. In this sentence, L/C is the abbreviation for_________.

  A. Bill of Lading

  B. Commercial Invoice

  C. Buying Contract

  D. Letter of Credit

  12.The main purpose of the Customs supervision and control is to _______China’s economic, trade, scientific, technological and cultural exchanges with other countries.来源:报关员培训网

  A. supervise

  B. control

  C. promote

  D. limit

  13.We are sorry to inform you that the shipment is not _______the standard stipulated in the contract.

  A. into

  B. up to

  C. according to

  D. instead of

  14.We usually accept payment by irrevocable L/C payable ______shipping documents.

  A. among

  B. between

  C. against

  D. about

  15.According to the Customs Law, the duty—paying value of an import item should be its normal _______price which should be approved by the Customs.

  A. FOB

  B. CIF

  C. CFR

  D. FCA

  16.We______our price according to the international market.

  A. adjust

  B. readjust

  C. accept

  D. admit

  17.The Customs shall reply in writing within ______from the date of receipt of the application for the refund of the duty paid and notify the applicant of its decision.

  A. one months

  B. two months

  C. three month

  D. six months

  18.The accurate declaration for the import goods is made by the______.

  A. consignee

  B. consignor

  C. Customs

  D. any person

  19.The loading, unloading, transshipment and transit of inward and outward mail bags are subject to Customs control and a ______way bill should be submitted to the Customs by the enterprise providing postal service.

  A. cover

  B. covering

  C. covered

  D. having covered

  20.The de******ion of currency of the Germany is________.

  A. Danish Krone

  B. Deutsche Mark

  C. Cuban Peso

  D. Dutch Florin Guider

  参考答案:

  1 .D 2 .B 3 .D 4. C 5. A 6. D 7. B 8. D 9 .A 10 .D 11.D 12. C 13. B 14. C 15. B 16. B 17. A 18. A 19. B 20. B

相关热词搜索:2010年 报关员考试 报关英语
学员心声