您的位置:职业培训教育网  > 职称英语 > 试题中心 > 历年真题 > 正文

职称英语等级考试理工AB模拟试题

2005-11-17 00:00  来源:     我要纠错 打印 收藏   

    第1部分 词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分, 建议10分钟以内完成)

    下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。

    1. The committee comprises five persons.

    A) absorbs B)concerns

    C) excludes D)involves

    2. We derive (B)knowledge mainly from books

    A)deprive (B) B) obtain

    C) descend D)trace

    3. The room was furnished (B) with the simplest essentials, a bed, a chair, and a table

    A)supplied B) gathered

    C)grasped D)made

    4. The local government decided to merge (B)the two firms into a big one.

    A)motivate B) combine

    C)compact D)nominate

    5. He emphasized a feasible (B)plan which can be accepted by the both sides.

    A)favorable B) possible

    C)formal D)genuine

    6. When does the next train depart(B)?

    A)pull up B) pull down

    C)pull out D)pull in

    7. Because administering (B)the whole company, he sometimes has to work around the clock.

    A)adjusting B) evaluating

    C)engaging D)managing

    8. The town is notable (A)for its beautiful scenery in winter.

    A)similar B) prompt

    C)profound (B) D)famous

    9.He is assigned to oversee (A)the production of the assembly lines.

    A)supervise B) watch

    C)suspect D)predict

    10.Soldiers have to obey (A)orders.

    A)reply to B) apply for

    C)abide with (A) D)comply with (A)

    11. The advertising company was surprised by the adverse(A) public reaction to the poster.

    A) delayed B)quick

    C) positive D) unfavorable

    12. It is said that the house along the street will soon be demolished(A).

    A) pulled down B) rebuilt

    C) renovated D) whitewashed

    13. In his two-hour-long lecture he made an exhaustive (A)analysis of the issue.

    A) extremely thorough B) long and strong

    C) crazy D) unconvincing

    14. These are our motive (B)for doing it.

    A) reasons B) arguments

    C) targets D) stimulus (A)

    15. Do you think there is any likelihood (A)of his agreeing to it?

    A) respect B) occasion

    C) prospect D) anticipation

    第二部分:阅读判断(每题1分,共7分, 建议12分钟以内完成)

    阅读下面这篇短文,短文后列出了七个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断。如果该句提供的是正确信息,请在答题卡上把A涂黑;如果该句提供的是错误信息,请在答题卡上把B涂黑;如果该句的信息文章中没有提及,请在答题卡上把C涂黑

    El Nino (厄尔尼诺现象)

    While some forecasting methods had limited SUCCESS predicting the 1997 E1 Nino a few months in advance,the Columbia University researchers say their method call predict large E1 Nino events up to two years in advance.That would be good news for governments,farmers and others seeking to plan for the droughts and heavy rainfall that El Nino can produce in various parts of the world.

    Using a computer the researchers matched sea-surface temperatures to later El Nino occurrences between 1980 and 2000 and were then able to anticipate E1 Nino events dating back to1857, using prior sea-surface temperatures.The results were reported in the latest issue of the journal Nature.

    The researchers say their method is not perfect, but Bryan C.Weare.a meteorologist at the University of California, Davis,who was not involved in the work,said it“suggests‘E1 Nino is indeed predictable.”

    “This will probably convince others to search around more for even better methods.”said Weare.He added that the new method“makes it possible to predict El Nino at 1ong lead times.” Other models also use sea-surface temperatures, but they have not looked as far back because they need other data,which is only available for recent decades,Weare said.

    The ability to predict the warming and cooling of the Pacitic is of immense importance’.The 1997 El Nino,for example,caused an estimated$20 billion in damage worldwide,offset by beneficial effects in other areas,said David Anderson,of the European Centre for Medium.Range Weather Forecasts in Reading England.The 1877 El Nino,meanwhile,coincided with a failure of the Indian monsoon and a famine that killed perhaps 40 million in India and China。prompting the development of seasonal forecasting,Anderson said.

    When El Nino hit in 199 1 and 1997.200 million people were affected by flooding in China alone.according to a 2002 United Nations report.

    While predicting smaller E1 Nino events remains tricky.the ability to predict larger ones should be increased to at least a year if the new method is confirmed.

    E1 Nino tends to develop between April and June and reaches its peak between December and February.The warming tends to last between 9 and 1 2 months and occurs every two to seven years·

    The new forecasting method does not predict any major El Nino events in the next two years, although a weak warming toward the end of this year is possible.

    E1 Nino n.厄尔尼诺现象

    Equatorial adj.赤道的

    Occurrence n.发生

    Meteorologist n.气象学家

    Offset v.抵销

    Lead adj.提前的

    Monsoon n.季风

    Tricky adj.难以捉摸的

    练习:

    1.The method used by the Columbia University researchers can predict E1 Nino a few months in advance.

    A.Right B.Wrong C.Not mentioned

    2. The Columbia University researchers studied the relationship between the past EI Nino occurrences and sea—surface temperatures.

    A.Right B.Wrong C.Not mentioned

    3. The Columbia University researchers are the first to use sea-surface temperatures to match the past EI Nino occurrences.

    A.Right B.Wrong C.Not mentioned

    4. Weare’s contribution in predicting E1 Nino,was highly praised by other meteorologists.

    A.Right B.Wrong C.Not mentioned

    5. According to a Chinese report,the flooding in China caused by E1 Nino in 1 99 1 and 1 997 affected 200 million Chinese people.

    A.right B.Wrong C.Not mentioned

    6. It takes about eight months for El Nino to reach its peak.

    A.right B.Wrong C.Not mentioned

    7. A special institute has been set up in America to study E1 Nino.

    A.Right B.Wrong C.Not mentioned

    第三部分:概括大意与完成句子 (每题1分,共8分,建议10分钟以内完成)

    阅读下面这篇短文,短文后有2项测试任务:(1)1---4 题要求从所给的6个选项中为第2--5 段每段选择1个正确的小标题;(2)第5--8题要求从所给的6个选项中选择4个正确的选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

    难度B/A级

    Blasts from the past

    1 Volcanoes were more destructive in ancient history.Not because they were bigger, but because the carbon dioxide they released wiped out 1ife with greater ease.

    2 Paul Wignall from the University of Leeds was investigating the link between volcanic eruptions and mass extinctions.Not a11 volcanic eruptions killed off large numbers of animals,but all the mass extinctions over the past 300 million years coincided with huge formations of volcanic rock.To his surprise,the older the massive volcanic eruptions were,the more damage they seemed to do.

    3 Wignall calculated the“ killing efficiency ”for these volcanoes by comparing the proportion .ion of life they killed off with the volume of lava that they produced.He found that size for size,older eruptions were at least 1 0 times as effective at wiping out life as their more recent rivals.

    4 The Permian extinction,for example,which happened 250 million years ago,is marked by floods of volcanic rock in Siberia that cover an area roughly the size of western Europe.Those volcanoes are thought to have pumped out about 10 gigatonnes of carbon as carbon dioxide.The global warming that followed wiped out 80 per cent of all marine genera at the time。And it took 5 million years for the planet to recover.

    5 Yet 60 million years ago in the late Palaeocene there was another huge amount of volcanic activity and global warming but}Io mass extinction.Some animals did disappear but things returned to normal within ten thousands of years,“The most recent ones hardly have an effect at all。” Wignall says.He ignored the extinction which wiped out the dinosaurs at the end of the Cretaceous,。65 million years ago,because many scientists believe it was primarily caused by the impact of an asteroid. ’

    6 Wignall thinks that older volcanoes had more killing power because more recent life forms were better adapted to dealing with increased levels of C02 .Ocean chemistry may also have played a role.As the supercontinents broke up and exposed more coastline there may have been more weathering of silica rocks.This would have encouraged the growth of phytoplankton in the oceans。increasing me amount of C02 absorbed from the atmosphere.

    7 Vincent Courtillot director of the Paris Geophysical Institute in France,says that Wignall’s idea is provocative.But he says it is incredibly hard to do these sorts of calculations.He points out that the killing power of volcanic eruptions depends on how long they lasted.And it is impossible to tell whether the huge blasts lasted for thousands or millions of years。

    8 Courtillot also adds t11at it is difficult to estimate how much 1ava prehistoric volcanoes produced , and that 1ava volume may not necessarily correspond to carbon dioxide or sulphur dioxide emissions.

    练习:

    1.Paragraph 2              

    2.Paragraph 3              

    3.Paragraph 4              

    4.Paragraph 5              

    A Killing Power of Ancient Volcanic Eruptions

    B Association of Mass Extinctions with Volcanic Eruptions

    C Calculation of the Killing Power of Older Eruptions

    D A Mass Extinction

    E V_0lcanic Eruptions That Caused no Mass Extinction

    F Accounting for the Killing Power of Older Eruptions

    5.Older eruptions were more devastating              

    6.The Permian extinction is used to illustrate              

    7.The cause of the extinction of dinosaurs              

    8.Courtillot rejects              

    A than more recent ones

    B the killing efficiency for older eruptions

    C has remained controversial

    D Wignall’s calculations as acceptable

    E has been known to us all

    F his ideas

    第四部分:阅读理解(每题3分,共45分,建议40分钟以内完成)

    下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每道题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。

    难度B/C级

    Inspecting a used car

    The scariest part of buying a used car is not being completely sure of what condition it’s in.A car that’s been in a major accident is always a bigger risk,but sellers often try to hide this information.Andrew Bleakley, evaluator-inspector, runs a mobile vehicle inspection service in Montreal.For about$80 he will perform a full, unbiased inspection on a used vehicle.In his 10 years as a professional inspector, Bleakley has seen a lot.He warns, “Watch out for dealer demonstration vehicles which are used.not new.They may have been in a collision.”He adds mat it is not uncommon in Ontario and Quebec especially for unscrupulous sellers to roll back the odometer or to even disengage it.Bleakley has special tools to check for this.

    Blealdey always recommends hiring an independent technician to inspect the condition of a used car before you buy it.The problem is finding someone qualified to do the inspection,which he says generally doesn’t mean just any mechanic,A thorough mechanical inspection includes checking the compression,all major systems,including the engine,electrical and charging systems,transmission and drive line,fluids,brakes,suspension,and steering.Essential,too,is all inspection of the car’s body and finally a road test.There are,however a few things everyone can do before buying a used car:

    Do a visual check of the car.Look at the right rear door hinges.If they are very worn.Or the door doesn’t close well,the car may have been used as a taxi.Holes in the roof could mean the car was used for deliveries.

    Check for oil 1eaks on the pavement.Note that 1eaks are not necessarily a significant problem—it depends on the cause.

    Don’t assume that new-looking brake and accelerator pedals mean the car hasn’t been driven much.Resellers know people check these details and call buy new Pads for around $6.

    Copy down the vehicle identification number(VlN), a 17-character combination of numbers and letters,from the vehicle’s dashboard.In Ontario,ask the dealer or seller for the Used Vehicle Information Package.this gives details of previous owners,any outstanding liens on the car, and the fair market value of the vehicle.

    练习:

    1. According to the passage,in buying a second-hand vehicle it is most important to know

    A)how long it has been used.

    B)what color it is.

    C)whether it has been in a collision.

    D)whether it leaks oil.

    2. All of the following are mentioned as tricks which dishonest second-hand Car dealers may play upon their customers EXCEPT

    A)To re-Paint the car

    B)To roll back the odometer.

    C)T0 replace the old pedal.

    D)T0 disengage the odometer.

    3. “An independent technician” in the first sentence of the second paragraph means

    A)a technician who checks a car free of charge.

    B)a technician who learned his trade all by himself.

    C)a technician who works for a particular car-dealer.

    D)a technician who runs his own inspection service.

    4.According to Bleakley, before buying a used Car all the inspection work Can

    A)be done by a mechanic together with the dealer.

    B)only be done by a qualified mechanic.

    C)be done by the buyer himself.

    D)be done by a qualified mechanic together with the buyer.

    5. According to the passage,from which of the following Call the buyer obtain reliable information of the previous owner?

    A)The vehicle identification number.

    B)The unbiased inspector.

    C)The second.hand car dealer.

    D)The Used Vehicle Information Package.

    难度B/A级

    Kasparov:Chess Computers Beatable…For Now

    Humans will continue to beat computers for years.but the machines are 1ikely to dominate in matches played over several games,according to the world’s top chess player.

    “We will not see a machine replacing a human being in our lifetime.Man will be able to beat a computer in at least one game for a very long time,”Kasparov told a press conference in Moscow a week after settling for a draw in a six.game match with the computer Deep Junior in New York.But while human intuition can provide an advantage in individual games.“Man will never be able to play 8 or 10 games in a row to an equal level,”Kasparov said.He gradually declines for a variety of external factors:the weather,a headache,family strains or whatever.”

    In his Man vs.Machine contest in the United States,Kasparov won the first game,but lost the third after committing a mid—game blunder.He then adopted a safety—first strategy, and in the sixth game passed up a chance to win by accepting a draw in a position some analysts said was favourable.

    Kasparov—watchers believe he was determined above all not to lose to Deep Junior because he was still smarting from a defeat to another computer, Deep Blue.in 1997.That 10ss clearly rankled Kasparov, and he said at the time that the computer had been receiving assistance from its human operators.

    The Russian,who has reigned undisputedly as the world’s top player since 1985,said he was“satisfied overall”with his result against Deep Junior.although“if I’d been in better shape and had more time to prepare the result might have been different.”He stressed the importance of psychology in chess between one human player and another, and described the “psychological discomfort”involved in adapting to a confrontation with a machine.In chess with humans. “you’re always attempting to impose your decisions on the personality of your rival.A game is always an exchange of errors,of imprecision.It’s psychology.There’s never complete exactitude or purity in a game of chess,”he said.“But playing against a machine,beyond a certain point,to win or even to save the game you have to play will absolute exactitude.which is not a human quality.Knowing this specificity of your rival creates a psychological discomfort which is very difficult to overcome.”

    Kasparov was at pains to stress that his l 997 defeat was an aberration:“The main thing was to show that what happened then had nothing to do with the fight between man and machine.Any impartial specialist can see that Deep Junior is much stronger than Deep Blue.The real battle begins now.”

    练习:

    1.According to Kasparov,

    A)humans can beat computers in individual games.

    B)computers will never take the place of human beings in games.

    C)human beings can never beat computers in individual or series games

    D)human intuition plays an important role in games.

    2.In the contest with Deep Junior in the United States,Kasparov

    A)lost the game.

    B)won the game.

    C)settled for a draw.

    D)left the game unfinished.

    3.Which of the following statements is true about Kasparov’S contest with Deep Blue in 19977

    A)He made up his mind to win Deep Blue.

    B)He was smart enough to have beaten Deep Blue.

    C)Deep Blue received human assistance.

    D)Kasparov was unwilling to admit his defeat by Deep Blue.

    4.According to Kasparov, a human VS machine chess game may involve all the following qualities EXCEPT that

    A)it involves psychological discomfort in the mind of the human player.

    B) it demands the human player of absolute exactitude.

    C)it creates an exchange of errors between man and machine.

    D)it is difficult to overcome psychological discomfort.

    5.Kasparov’s remarks on his 1997 defeat imply that

    A) man was no match to computer in intelligence.

    B)Deep Blue was unbeatable.

    C)Deep Blue also made blunders.

    D)if he had made no blunders,he should have beaten Deep Blue.

    难度B/A级

    Air Pollution Cloud Measured on Both Sides of Pacific

    Scientists watched closely last spring as a haze of pollution, which had been tracked by satellite as it crossed the Pacific Ocean,settled over a large swath of North America from Calgary, Canada,into Arizona.Now it appears that,for the first time, researchers on both sides of the Pacific took detailed measurements of the same plume,a cloud that contained Gobi desert dust as well as hydrocarbons from industrial pollution.

    Heather Price,a University of Washington doctoral student in chemistry, found that the amount of light reflected by the particles in the air was more than 550 percent greater than normal for that time of year.The mass of Asian air contained elevated levels of all pollutants measured.

    Price said,“but the only thing that came close to being alarming was the level of particulate Matter.”

    The haze that settled across the western part of the country was widely reported by the news media,and it was measured as far inland as the ski slopes of Aspen, Colo.

    Readings on the western side of the Pacific came from the Aerosol Characterization Experiments, a project aimed at understanding how particles in the atmosphere affect Earth’s climate. Additional measurements were taken in the same region at the same time under a project sponsored by the National Aeronautics and Space Administration.

    Knowing the pollution was approaching Washington state,Price loaded sensing equipment aboard a rented Beechcraft on April 1 4 and flew to Neah Bay on the state’s Northwest coast.Taking samples at various levels from 15,000 feet to 20,000 feet in altitude,she monitored  quantities of dust,ozone,carbon monoxide and hydrocarbons.“From my copilot’s seat.the dust  was thick enough to see with the naked eye.”Price said.

    Now she’s trying to correlate her findings with those of the two research teams operating on the other side of the Pacific,where at one point the pollution plume was larger than Japan.The huge size of the cloud showed up clearly in satellite images that gave Price plenty of warning the haze was on its way.“You can see these two blobs coming out of the deserts of Mongolia and growing over Asia,then getting swept out over the ocean and finally setting over North America,”

    she said. She intends to continue measuring air samples off the Washington coast and will be looking for air masses with evidence of pollution originating somewhere other than Asia. “We’d  like to see if we can get a signature of pollution coming from Europe because computer models suggest that European sources also can be transported across the Pacific,” she said.“However, we expect that sources in Europe will contribute less than Asian sources.”

    练习:

    1.The haze of pollution mentioned in the first paragraph is a cloud

    A) of moisture over Calgary, Canada.

    B) developing over Pacific Ocean.

    C) of industrial pollutants.

    D) of desert dust and hydrocarbons.

    2.One of the Prices’S findings (Paragraph 2)about the particles of the air is that

    A) they contain more pollutants than normal particles.

    B) they move much faster in high altitudes than in low altitudes.

    C) they are finer and lighter than normal particles.

    D) their ability to reflect light is much than stronger.

    3.What did Price not do during her research?

    A) She rented a Beechcraft.

    B) She used her sensing equipment aboard the Beechcrah.

    C) She collected samples of pollutants on the Northwest coast for further tests.

    D) She tested quantities of chemicals in the air.

    4.According to the last paragraph,which of the following statements about the two research  teams is true?

    A) The two research teams whose findings Price correlates hers with are based in Asia.

    B) Price corrects some inaccurate data provided by the two teams operating in Asia.

    C) Price is working with the two research teams in Japan.

    D) The two teams in Asia volunteer to correlate their findings with Price’s.

    5.Which of the statements is closest in meaning to the sentence“…,we expect that sources in Europe will contribute less than Asian sources.”?

    A) Pollution is expected to be less serious in Europe than in Asia.

    B) Pollution is studied in more depth in Europe than in Asia.

    C) Pollutants coming from Europe are not the main source of pollution in North America.

    E) Pollutants coming from Europe are the main source of pollution in North America.

    第五部分:补全短文(每题2分,共10分,建议在10分钟以内完成)

    阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放会文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置。

    难度B/A级

    Robotic Highway Cones

    A University of Nebraska professor has developed robotic cones and barrels.____1____ They can even be programmed to move on their own at any particular part of me day,said Shane Farritor, an assistant professor of mechanical engineering at Nebraska.

    For example,if workers arrived at 6 a.m.,the cones could move from the side of the highway to block off the lane at that time.____2____ “It just seems like a very good application for robots,”Farritor said.“The robotic cones would also help remove people from hazardous jobs on the highway putting barrels and cones into place,”Farritor said in a report on his creation.

    ____3____ This fund allowed Farritor to work on the project with graduate students at Nebraska and his assistant Steve Goddard.

    The robots are placed at the bottom of the cones and barrels and are small enough not to greatly change the appearance of the construction aides.“It would look exactly the same,”Farritor said.“Normally there’s a kind of rubbery, black base to them.____4____”

    Farritor has talked with Officials from the Nebraska Department of Roads about how the robots would be most useful to what they might need.

    The robots could come in handy following a slow.moving maintenance operation,like painting a stripe on a road or moving asphalt,where now the barrels have to be picked up and moved as the operation proceeds.“That way you don’t have to block off a 10-mile strip for the operation,”Farritor said.

    While prototypes have been made.they are not in use anywhere.Farritor said he has applied for a patent and is considering what to do next.____5____He is also thinking about marketing the robots to roads departments and others across the country wh07 may benefit from them.


    词汇:

    cone/n.圆锥体

    hazadous/adj.有危险的

    aide/n.辅助用具

    rubbery/adj.类似橡胶的

    strip/n.条,带

    asphalt/n.沥青

    prototype/n.原型

    patentt/n.专利权

    练习:

    A.And they can return to the original place at the end of the day.

    B.He is thinking about starting a small business.

    C.Farritor was“Inventor of the Year”in 2003.

    D.Work on the idea began in 2002 using a National Academy of Sciences grant.

    E.We replace that with a robot.

    F.These robotic cones and barrels can move out of the way,or into place,from computer commands made miles away.

    第6部分:完型填空(建议在15钟以内完成)

    阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案,并涂在答题卡相应的位置上。

    Making the Leap

    Jumps play a big role in many styles of dancing.Generally, what makes a jump impressive is its hang time, the amount of time a dancer spends in the air.

    The quest for greater hang time is a battle against gravity,the constant____1____pull of Earth,said Laws.To leave the ground at all。a dancer has to use leg muscles to create an upward push that is greater than Earth’s downward pull.But the final____2____of any jump depends on just one thing;the upward speed of the body just as the dancer leaves the ground.

    Strengthening muscles so they can push harder is one obvious____3____to achieve higher jumps and increase hang time.But ballet dancers also use a simple trick to gain the illusion of staying in the air longer without actually doing so.

    In a huge sideways jump called a grand jete, a____4____ballet dancer seems to float for an impossible length of time.Of course,a dancer can’t really hang in the air.The laws of physics decree that during any jump,a dancer’s center of gravity must follow a parabola.A parabola is the same____5____path a ball takes when you throw it into the air.So how do dancers make it look like they’re hanging in the air?

    A dancer____6____the illusion of floating in the air by Lifting her legs and arms as she approaches the peak of the jump.The____7____of her body—her torso and her head—respond by sinking a bit.If her timing is just right,she’ll seem to float sideways,instead of rising and falling.The effect is not only beautiful;it____8____makes the jump seem bigger by“stretching out”the peak.

    Of course,what goes up must come down.During a typical grand jete,a dancer’s center of gravity rises 2 feet____9____the ground.Pulled by gravity from such a height,the dancer’s body falls very fast—roughly 3.4 meters per second—by the time it reaches the floor.

    As it falls,the body carries with it momentum.Momentum is the weight of the body multiplied by its____10____.The bigger the body is and the faster it falls,the greater its momentum.

    The only way a dancer can stop dropping through the air is by stopping the body’s momentum,which requires an____11____force from the ground.Landing can be very jarring to a dancer and can____12____injuries.The dancer call ease the landing by bending her knees and letting her aims fall, but she also gets help from an unexpected source:the floor.Wooden dance floors are designed to act____13____shock absorbers.They are springy and can recoil as much as an inch under extreme pressure.That little bit of give makes a big____14____.Landing on a springy floor, the dancer undergoes a slower change in momentum than she would hitting a rigid floor.The give in the floor allows the decrease in momentum to happen more____15____一with less force and less chance of injury.

    词汇:

    jete/n.(芭蕾舞中的)小跳

    jarring/adj.(产生)反弹力的

    decree/v.规定

    springy/adj.有弹性的

    parabola/n.抛物线

    recoil/v.后缩

    torso/n.躯干

    give/n.弹性,可弯性

    momentum/n.动量

    练习:

    1.A)parallelly B)upward C)sideways D)downward

    2.A)center B)height C)weight D)bredth

    3.A)street B)road C)way D)path

    4.A)skillful B)beautiful C)careful D)meaningful

    5.A)smooth B)short C)curved D)straight

    6.A)changes B)uses C)inspects D)creates

    7.A)force B)movement C)pull D) rest

    8.A)too B)also C)yet D) SO

    9.A)off B)out of C)along D)onto

    10.A)temperature B)speed C)moisture D)time

    11.A)rising B)falling C)opposing D)responding

    12.A)increase B)cure C)remove D)cause

    13.A)like B)love C)protect D)Cancel

    l 4.A)sameness B)resemblance C)difference D)nearness

    15.A)gradually B)strongly C)spontaneously D)incidentally

    参考答案:

    第1部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分)

    下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。

    1 D.  2. B.  3 A.   4. B.   5. B.   6. C.  7. D. 8. D.  9. A.  10. D.

    11. D.   12.A.  13. A. 14.A.  15.C

    第2部分:阅读判断(每题1分,共7分)

    阅读下面这篇短文,短文后列出了七个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断。如果该句提供的是正确信息,请在答题卡上把A涂黑;如果该句提供的是错误信息,请在答题卡上把B涂黑;如果该句的信息文章中没有提及,请在答题卡上把C涂黑

    1. B. 2. A. 3. C. 4. C. 5. B. 6. A. 7. C.

    第3部分:概括大意与完成句子 (每题1分,共8分,建议10分钟以内完成)

    阅读下面这篇短文,短文后有2项测试任务:(1)1---4 题要求从所给的6个选项中为第2--5 段每段选择1个正确的小标题;(2)第5--8题要求从所给的6个选项中选择4个正确的选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

    1.B.   2.C.   3.D.   4.E.  5.A.  6.B.   7.C.   8.D.

    第四部分:阅读理解(每题3分,共45分,建议40分钟以内完成)

    下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每道题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。

    Inspecting a used car

    1. C. C. A. 3. D. 4. D. 5. D

    Kasporov: chess computers beatble..for now

    1. A. 2. C. 3. D. 4. C. 5. D.

    Air pollution cloud measured on both sides of pacific 

    1. D. 2. D. 3. C. 4. A. 5. C

    第五部分:补全短文(每题2分,共10分,建议在10分钟以内完成)

    阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放会文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置。

    1.F. 2. A. 3. D. 4. E. 5. B

    第6部分:完型填空

    阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案,并涂在答题卡相应的位置上。

    1.D. 2.B 3.C  4.A. 5. C. 6.D. 7.D.8.B. 9.A. 10.B.

    11.C. 12.D. 13.A. 14.C. 15.A

  特色通关班  480元/门
辅导期一年,考试结束后一周关闭
精品通关班  680元/门
辅导期一年,考试结束后一周关闭
实验通关班  1180元/门
辅导期一年,考试结束后一周关闭
特色无忧班  780元/门
当期考不过,第二年免费学
精品无忧班  1280元/门
当期考不过,第二年免费学
实验无忧班  2080元/门
当期考不过,第二年免费学
综合类  试听    试听    试听  
理工类  试听    试听    试听  
卫生类  试听    试听    试听  
职业培训教育网移动课堂
职称英语 考试 试题 相关的信息
  • 综合类
  • 理工类
  • 卫生类
超值套餐

特色通关班 480元/门 特色无忧班 780元/门

精品通关班 680元/门 精品无忧班 1280元/门

实验通关班 1180元/门 实验无忧班 2080元/门

  

超值套餐

特色通关班 480元/门 特色无忧班 780元/门

精品通关班 680元/门 精品无忧班 1280元/门

实验通关班 1180元/门 实验无忧班 2080元/门

  

超值套餐

特色通关班 480元/门 特色无忧班 780元/门

精品通关班 680元/门 精品无忧班 1280元/门

实验通关班 1180元/门 实验无忧班 2080元/门

  

版权声明
  1、凡本网注明 “来源:职业培训教育网”的所有作品,版权均属职业培训教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:职业培训教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
邮箱:chinatat@chinatat.com
电话:010-82333888